Stomatološka ordinacija Dr Fedor Marijanski

Estetska Stomatologija, Protetika, Parodontologija, Implantologija

Privatna stomatoloska ordinacija
Dr Fedor Marjanski

Estetska stomatologija

Estetske plombe i izbeljivanje zuba

Doktrina naše ordinacije je da se prirodni zubi restauriraju i da se krune rade samo kada je to neophodno. Savremeni estetski materijali koji se koriste omogućuju da se prirodni zub kompletno restaurira u svojoj boji i obliku bez potrebe izrade krunica, što zahteva brušenje zuba i nepovratan gubitak zubne supstance.

Izmenjene stare neestetske plombe i izbeljivanje gornjeg desnog inciziva (jedinica) metodom izbeljivanja mrtvog zuba iznutra.

 

 

 

 

Vitalni zubi mogu da se izbele metodom izbeljivanja spolja, što znači da se boja zuba u mnogo slučajeva može menjati bez izrade kruna.

 

 

 

 

Fasete

U slučajevima kada beljenje zuba nije indikovano ili ne daje adekvatan estetski efekat rade se estetske fasete. Estetske fasete se izrađuju od savremenih kompozitnih ili keramičkih materijala za čiju postavku je potrebno ukloniti samo površni deo zubne supstance sa prednje strane zuba. Na ovaj način se dobija zadovoljavajući efekat.

 

 

Estetske krunice

Svakako da postoje slučajevi kada je prirodan zub toliko oštećen da mora da se izradi kruna. U takvim slučajevima preferiramo izradu porcelanskih bezmetalnih kruna koje daju najbolji efekat prirodnog zuba i izvanredno se uklapaju u celinu.

 

 

 

Estetske krunice na implantatima

U slučajevima visokih estetskih zahteva mogu se izraditi bezmetalne circonia krune i na implantima.

 

 

 

 

Stomatoloska ordinacija Dr Fedor Marjanski